Vad hände sen?



Under denna rubrik kommer korta presentationer om vad tidigare elever gör idag.

Freddy Johnstone valde att utbilda sig till fysioterapeut (sjukgymnast) för att han ville jobba med männsikor och ville lära sig mer om hur våra kropp fungerar. Hans stora idrottsintresse lockade honom till idrottsmedicin, som är en väldigt liten del för en sjukgymnast, men enormt spännande och utmanande om man får chansen att jobba med det. Idag jobbar jag inom primärvård och med elithandbollsspelare i Ystad.

Så här upplever Freddy fysioterapeutyrket:
"Det roligaste med att vara fysioterapeut är variationen och att få träffa så många människor. Jag får en kick  av att hjälpa människor till en bättre och ofta mindre smärtsam vardag. Det behövs massor av duktiga fysioterapeuter och jag kan varmt rekommendera yrket. På Apelryd fick jag en bra grund för att bli fysioterapeut och som jag har förstått det hade jag fått en ännu bättre grund om jag gått på Apelryd idag."

Patricia Wiedel visste redan under gymnasietiden, på HTC-programmets föregångare IL, att hon ville vidareutbilda sig inom hälsa och intresset för idrottsmedicin var stort. Hon ville jobba med ett yrke där hon både kunde jobba praktiskt och teoretiskt och hoppades på att en dag få jobba med något landslag. Ett år efter studenten sökte hon in på Naprapathögskolan och var efter 4 år färdigutbildad naprapat.

Så här säger Patricia om hur det är att arbeta som naprapat.
"Att jobba som naprapat ger inga begränsningar. Jag jobbar vid bänken på kliniken, föreläser, jobbar med idrottslag och även på större mästerskap. Det bästa med att vara naprapat är variationen i yrket och att kunna hjälpa människor med allt från små till stora besvär!"

Simon Nilsson elev på HTC programmets föregångare IL, var en skoltrött årskurs tre elev som fångades av flugfiske och bestämde sig för att bli internationell flugfiskeguide. Han sökte in till Forshaga Akademins yrkeshögskola med inriktning Sportfiske och var noga med att skapa ett rikt kontaktnät inom branschen. Praktikperioderna gav Simon en god inblick i vad som krävs i guiderollen, hur en camp ska skötas. Utbildningens sista praktik period hade Simon i Skottland och efter att ha visat sig kunnig och seriös blev han rekommenderad och fick ett lärlingsjobb som fiskeguide på Island. Ett jobb som blev Simons första verkliga steg som internationell guide. Simon har därefter arbetet som guide på såväl Grönland som i Chile.

Låt dig inspireras av Simons väg mot hans mål. Det vi vill nå kan bli möjligt men kräver alltid hårt arbete och framåt anda. Det finns en mycket trevlig artikel om och av Simons i Magasin Mitt Fiske #7-8 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar